Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Με στόχο την τεράστια αγορά της Κίνας κινείται συντονισμένα η ΝΑΒ σε συνεργασία με το ΕΠΒ και τον ΣΒΒ



























Κλέαρχος Περγαντάς, Νομάρχης Βοιωτίας:
«Στόχος η εδραίωση σχέσεων οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στη Βοιωτία και την Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας»

Λουκάς Καράντζαλης, Αντινομάρχης Βοιωτίας:
«Εκφράστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρασιά μας και το λάδι, μαγευτήκανε από τα αξιοθέατα που είδαν (Δελφοί, Μονή Οσίου Λουκά, Λιβαδειά και Θήβα) και έδειξαν ενδιαφέρον για οργάνωση τουριστικών επισκέψεων στην περιοχή μας»

Η Ανάπτυξη Οικονομικών Συνεργασιών Βοιωτίας και Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας – σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης των Βοιωτών εκπροσώπων στην Κίνα – μέσω της γνωριμίας με το τόπο μας, τις ομορφιές και τις υποδομές του αλλά κυρίως με το ανθρώπινο δυναμικό του και την επιχειρηματική κοινότητα, ήταν το αντικείμενο της διήμερης επίσκεψης των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας, στην Βοιωτία το διήμερο 10 & 11 Δεκεμβρίου 2009 στη Βοιωτία.

Στην αποστολή των Κινέζων εκπροσώπων επικεφαλής ήταν ο κ.Fu Kecheng, Πρόεδρος της Λαικής Συνέλευσης της Περιφέρειας Jiangxi (στην οποία ζουν περί τα 40.000.000 κάτοικοι) ενώ συμμετείχε ακόμη ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα κ. Liang Shuhe και ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κων. Γιαννίδης.
Την υποδοχή της αποστολής έκαναν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 10 Δεκεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας ο αρμόδιος Αντινομάρχης Εμπορίου κ Λουκάς Καράντζαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και μέλη της Διοίκησης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτίας κ. Νίκος Κουδούνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ Κων Παπασπύρου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη βοιωτικών επιχειρήσεων των τομέων της Μεταλλουργίας, των αγροτικών προϊόντων λάδι και κρασί και του τουρισμού. Στην συνάντηση –συζήτηση έγιναν τοποθετήσεις –παρεμβάσεις από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, εκπροσώπων φορέων και επιχειρηματιών Βοιωτίας και Jiangxi.Η συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο της Λιβαδειάς ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων. Στην διπλανή αίθουσα του «ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ» είχε οργανωθεί εκδήλωση ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ και στην οποία η Κινεζική αποστολή δοκίμασε εκλεκτά τοπικά κρασιά από τα Οινοποιεία ΙΝΟ, Ζαχαρία, Χατζημιχάλη, Κατρισιώση Παν, Παπακωνσταντίνου Χρ κλπ.
Την δεύτερη μέρα οι Κινέζοι αντιπρόσωποι, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τη Μονή του Οσίου Λουκά, την πόλη της Θήβας, όπου και τους παρατέθηκε γεύμα, και εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής.
Με το πέρας των εργασιών του διημέρου ο Νομάρχης Βοιωτίας κ Κλέαρχος Περγαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το κουβάρι μιας σειράς δράσεων που θα δώσουν νέα διέξοδο στην τοπική μας οικονομία και παράλληλα θα εμπλουτίσουν με νέα δεδομένα την εγχώρια επιχειρηματικότητα μέσω διεθνών επαφών και συνεργασιών έχει αρχίσει εδώ και καιρό να ξετυλίγει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας. Μια από αυτές – με ξεκάθαρο και αποκλειστικό στόχο την εδραίωση σχέσεων οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στη Βοιωτία και την Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας- ήταν και η επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά, στα πλαίσια του «Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας» που υπογράψαμε πριν λίγες μέρες στην Κίνα, με την συνεργασία της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας ( ΒΑΕΠΑΕ), ο αρμόδιος Αντινομάρχηs Εμπορίου κ. Λουκάς Καράντζαλης, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας», για να συμπληρώσει ο Αντινομάρχης Εμπορίου Λουκάς Καράντζαλης: «Τα αποτελέσματα του διημέρου καταγράφονται ως ιδιαίτερα θετικά. Υιοθετήθηκε η πρόταση της Βοιωτίας για την από κοινού ανάπτυξη Πληροφοριακού συστήματος προβολής των επιχειρήσεων Βοιωτίας και Περιφέρειας Jiangxi, στη Ελληνική, την Αγγλική και την Κινέζικη γλώσσα, ώστε να διευκολύνονται οι συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο περιοχών. Εκφράστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρασιά μας και το λάδι, μαγευτήκανε από τα αξιοθέατα που είδαν (Δελφοί, Μονή Οσίου Λουκά, Λιβαδειά και Θήβα) και έδειξαν ενδιαφέρον για οργάνωση τουριστικών επισκέψεων στην περιοχή μας. Παράλληλα δόθηκε το μήνυμα ότι υπάρχει η δυνατότητα για συνεργασίες σε πολλά προιόντα αγροτικά και βιομηχανικά. Αυτό που απαιτείται, και είναι το μεγάλο στοίχημα, είναι η οργάνωση με μεθοδικότητα και συνέχεια της ενίσχυσης της επικοινωνίας των τοπικών αρχών και των επιχειρήσεων, ώστε να παραχθεί πρακτικό οικονομικό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: