Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Έως το τέλος Ιανουαρίου η ψήφιση των ν/σχ για ρευστότητα - υπερχρεωμένα νοικοκυριά



















«Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ψηφιστεί και τα δύο σχέδια νόμου, για τη ρευστότητα της αγοράς και για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, από τη Βουλή» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων κ. Γιώργο Κασιμάτη, τον Β` Αντιπρόεδρο κ. Χονδρογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη ο Υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνινός και τα στελέχη της ΚΕΕΕ κα. Νατάσσα Ξαρχά και κ. Γιώργος Σουρμελής.


Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια με το άνοιγμα της Βουλής στις 12 Ιανουαρίου. Πρόσθεσε δε ότι την ίδια εβδομάδα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή και το δεύτερο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών, ώστε την αμέσως επόμενη βδομάδα να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την ολομέλεια. Παράλληλα, η υπουργός χαρακτήρισε εθνικό στοίχημα την ανάκαμψη της οικονομίας και την παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτη η κ. Κατσέλη ανέφερε: «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να κάνουμε τους προσεχείς μήνες, έτσι ώστε πραγματικά να δώσουμε ρευστότητα στην αγορά, να αναθερμάνουμε την οικονομία και να προχωρήσουμε στη μεγάλη τομή που έχουμε εξαγγείλει, στην απλούστευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, με τη συνεργασία των επιμελητηρίων μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου». «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε μόνο το νόμο. Πρέπει να προετοιμαστεί και το έδαφος, έτσι ώστε ο επενδυτής να έχει ένα φιλικό περιβάλλον να μπορεί να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση του επενδυτικού του σχεδίου», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Κασιμάτης σημείωσε ότι το 2009 είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς έκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις και εκτίμησε ότι το 2010 θα είναι δυσκολότερη.
Ζήτησε δε τα χρήματα που δόθηκαν στις τράπεζες και δεν αξιοποιήθηκαν, μέσω προγραμμάτων, να περάσουν στην αγορά ώστε 10 δισ. ευρώ να επιφέρουν την πολυπόθητη ρευστότητα. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: