Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Υπογραφή Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της Βοιωτίας και της Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας


Με τις βαλίτσες τους γεμάτες νέες εμπειρίες αλλά κυρίως με την υπογραφή Μνημονίου Αδελφοποίησης και Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της Βοιωτίας και της Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας και την ανάπτυξη διμερών οικονομικών σχέσεων, επέστρεψε από προχθές η αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας , του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας από την επιχειρηματική αποστολή τους στην Κίνα (18-22 Νοεμβρίου 2009). Στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και του Επιμελητηρίου είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών στους τομείς του Τουρισμού, της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας και των εξαγωγών τοπικών γεωργικών προιόντων.

Η Περιφέρεια JIANGXI της Κίνας είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία έχει ήδη εκφράσει το έντονό της ενδιαφέρον για την ανάπτυξη οικονομικών δεσμών με τη χώρα μας και την περιοχή της Βοιωτίας στους παραπάνω τομείς. Εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αγροτικά μας προιόντα, λάδι και κρασί.
Υιοθετήθηκε πρότασή μας και θα προωθηθεί η δημιουργία κοινού διαδικτυακού τόπου –ιστοσελίδα στο internet, στην ελληνική, την αγγλική και την κινέζικη γλώσσα, όπου θα παρουσιάζονται οι επιχειρήσεις και των δύο περιοχών-Βοιωτίας και Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας και θα καταγράφεται το ενδιαφέρον για ανταλλαγές και επενδυτικές συνεργασίες μεταξύ των. Ετσι θα ενισχυθεί μέσω αυτής της διαδικασίας, η αμφίπλευρη ενημέρωση των φορέων και των επιχειρηματιών, επενδυτικού και ευρύτερα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.
Κατά την παραμονή της αντιπροσωπείας της Βοιωτίας στην Κίνα, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Κυβερνητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας JIANGXI και τους Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές του τομέα Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων, του τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης , του τομέα των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και της Βιομηχανίας Χαλκού.
Την αντιπροσωπεία της Βοιωτίας αποτέλεσαν: ο αρμόδιος Αντινομάρχης Εμπορίου κ Λουκάς Καράντζαλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ Γιώργος Κρέμμος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας κ Νικόλαος Κουδούνης, εκπρόσωπος του Τουριστικού Γραφείου «Χαιρώνεια Τravel» κ Αθαν. Γιαλούρης (τουριστικό γραφείο που εξειδικεύεται στην οργάνωση εκδρομών από την Κίνα για την Ελλάδα) και τρία επιστημονικά στελέχη των παραπάνω φορέων. Ακόμη στην αποστολή συμμετείχε και ο Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Βασίλης Αποστολόπουλος.
Η συνεργασία που αναπτύσσεται είναι μια μεγάλη πρόκληση για την περιοχή μας και την Ελλάδα συνολικότερα και ευελπιστούμε να αποδώσει καρπούς για την περαιτέρω ανάπτυξη της Βοιωτίας.
Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας και την ανταλλαγή των σχετικών εθιμοτυπικών δώρων, προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους της Περιφέρειας της Κίνας τοπικά βοιωτικά προιόντα και συγκεκριμένα βιολογικό ελαιόλαδο προσφορά της Μονής του Οσίου Λουκά, ανθοκοσμήματα της βιοτεχνίας «ΤΗΑLLO» προσφορά της κας Βικτώριας Πελέκη και αντίγραφα της Βοιωτικής Σφίγγας και ενός Βοιωτικού Αγγείου. Τα παραπάνω δώρα θα συνοδεύτηκαν από κλαδιά ελιάς, τα οποία αντιπροσωπεύουν βασικό τοπικό γεωργικό προιόν της Βοιωτίας και της χώρας μας, αλλά παράλληλα συμβολίζουν την ειρήνη και την συμφιλίωση των δύο λαών.
Η αποστολή αυτή έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψης εκπροσώπων της Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας στις 20 Μαίου 2009 με την συνεργασία του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου και θα ακολουθήσει και επόμενη στις 10-11 Δεκεμβρίου 2009 στην Βοιωτία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στ κρασί , το λάδι και στην μεταλλουργία. Περισσότερα στο σημερινό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ www.neatisviotias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: