Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

« Προσεγγίσεις Ελληνο- Ρωσικής εκκλησιαστικής Ιστορίας και τέχνης»

Φωτορεπορτάζ από την Ελληνορωσική Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσαν
η Ιερά Μητρόπολις Θηβών & Λεβαδίας και το Κ.Ε.Ρ.Ι.Ε.

« Προσεγγίσεις Ελληνο- Ρωσικής εκκλησιαστικής Ιστορίας και τέχνης» ήταν το θέμα της Ελληνορωσικής Επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας, στον Αλίαρτο Βοιωτίας το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009.

Την Ημερίδα, πέραν των μελών και φίλων του ΚΕΡΙΕ, παρακολούθησαν ακροατές από την Λιβαδειά και την περιοχή, των οποίων το ενδιαφέρον διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια οι σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις των ομιλητών. Επισημαίνεται η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κυρίου Γεωργίου, ο οποίος χαιρέτησε την Ημερίδα και για λογαριασμό του Αρχιεπισκόπου Κυρίου Ιερωνύμου και παρακάθισε στο Δείπνο των συνέδρων. Την Ημερίδα παρακολούθησε το Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Β. Τόγιας. Παρέστησαν και έλαβαν τον λόγο κατά τη συζήτηση η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γεωργιάδου και ο Πρόεδρος της Εταιρίας Βοιωτικών Μελετών Δρ. Ν. Κόλλιας. Επίσης, μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σαγματά και Ιδρυτικό Μέλος του ΚΕΡΙΕ π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο Ναύαρχος ΠΝ ε.α. Δ. Λαδόπουλος, η Πρόεδρος Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Αγγέλα Βασιλιά-Πανταζή και οι αντιπρόσωποι του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κκ. Γιάννης Κορογιάννος και Λουκάς Παπαχαράλαμπος αλλά και δύο Ορχομένοι συμπολίτες μας, η Καίτη και ο Σταύρος Χρυστακάκης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Έλληνες και Ρώσοι σύνεδροι το πρωί της 21ης Νοεμβρίου παρακολούθησαν την Ακολουθία και τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μητρόπολη Λιβαδειάς, αφιερωμένες στη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, και παρακάθησαν στο επίσημο γεύμα του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου στο Ίδρυμα «Άγ. Βλάσιος». Κατά το γεύμα, ειδικότερα οι Έλληνες και Ρώσοι Καθηγητές, είχαν συνάντηση και συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο κκ. Ιερώνυμο, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την Ημερίδα και μη δυνάμενος να παραστεί, λόγω βεβαρημένου προγράμματος, ευχήθηκε καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: