Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ψήφισμα της ΝΑΒ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας εναντίον των Γυναικών

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η βία κατά των γυναικών, σε όλες τις μορφές της, αποτελεί δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας, παγκόσμια κοινωνική μάστιγα, που παραβιάζει κατάφορα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών, αγγίζοντας σχεδόν όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους.
Οι γυναίκες πέφτουν θύματα βίας στον χώρο εργασίας, στο οικογενειακό περιβάλλον, αποτελούν τα κατεξοχήν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας.
Η βία εναντίον των γυναικών, σε όλες τις εκφάνσεις της, στερεί από τη γυναίκα την ελευθερία, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και έχει βαρύτατες επιπτώσεις τόσο στις ίδιες ως άτομα, όσο και στην ελληνική οικογένεια και κοινωνία.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών, επιβεβαιώνουμε το χρέος που έχουμε όλοι μας, να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε με κάθε μέσο τις γυναίκες - θύματα αυτής της «αθέατης βίας». Είναι απόλυτη ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ανοχή της κοινωνίας στη βία, τον στιγματισμό και την ενοχοποίηση των θυμάτων. Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε το θεσμό της ελληνικής οικογένειας, να λάβουμε όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να κερδίσουμε ως κοινωνία το στοίχημα της πρόληψης και της αποτελεσματικής καταστολής του φαινομένου της βίας εναντίον των γυναικών.
Στόχος και όραμά μας δεν είναι άλλο από την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ασφάλειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: