Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Σύσκεψη επίκειται για το θέμα των διοδίων με τον Υφ. Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη


Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δημοσίων Εργων κ. Γιάννη Μαγκριώτη με τη συμμέτοχη των βουλευτών του Νομού Βοιωτίας και φορέων της περιοχής πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για το θέμα των διοδίων, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που λάβαμε.

Αυτό είπε ο κ. Μαγκριώτης στη σύντομη συνάντηση που είχε στη Βουλή με τη Βουλευτή τού ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Αριάδνη Αγάτσα η οποία τού έθεσε το επίμαχο ζήτημα στο νομό με το νέο σύστημα χρέωσης των διοδίων και την επιβάρυνση των παράδρομων, κάνοντας του γνωστές τις διαμαρτυρίες των Βοιωτών πολιτών. Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε το πρωί της Κυριακής με τους βουλευτές τού υπολοίπου Αττικής. Η σύμβαση επεγράφη το 2007 από την Κυβέρνηση της Ν. Δ. σε βάρος των χρηστών η οποία έσπευσε να την εφαρμόσει τις παραμονές των εθνικών Εκλογών.
Θυμίζουμε πως η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας κα Άρια Αγάτσα είχε εκφράσει εγγράφως την έντονη αντιθεσή της για το νέο σύστημα χρέωσης διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας όσον αφορα τα Ι.Χ. και τα άλλα οχήματα. « Οι αυξήσεις που φτάνουν έως και 60% επιβαρύνουν κατά πολύ τα οχήματα που κατευθύνονται και διέρχονται τη Βοιωτία. Η συμβαση υπέγραφη το 2007 απο την Κυβέρνηση της Ν. Δ. σε βάρος των χρηστών η οποία έσπευσε να την εφαρμάσει τις παραμονές των εθνικών Εκλογών .Οι πολίτες σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, αναγκάζονται να καταφεύγουν στους παράδρομους τού νομού ,(στην Περιφερειακή Οδό Θηβών - Λιβαδειάς - Λαμίας στους παράδρομους της Εθνικής Οδού, στο ύψος Οινοφύτων και Σχηματαρίου κ.ο.κ. ) όπου δημιουργείται ,κυκλοφοριακήεπιβάρυνση και σοβαρός κίνδυνος αυτυχημάτων . Επιπέλον δημιουργείται περιβαντολλογική ρυπανση και θόρυβος.Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την επανεξέταση του Θέματος και την κλιμακούμενη μέιωση της αξίας των διοδίων με την αφαίρεση σταδιακά των φόρων, που έχει συμπεριλάβει εν κρυπτώ , η Κυβέρνηση της Ν. Δ.» μας είχε δηλώσει, επίσης, με σχετικό Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: