Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Αυστηρό μήνυμα Κακλαμάνη προς Ραγκούση για τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση, που αφορούν στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όταν στις 27 Οκτωβρίου δεν έχει καταβληθεί το 12μόριο των ΚΑΠ ( πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια) προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι υπερωρίες (βραδινά και αργίες) των εργαζομένων στους Δήμους και τις Κοινότητες, είναι τουλάχιστον άκομψο ο υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης, να εξαγγέλλει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στους Δήμους, χωρίς συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ . Αν εφαρμοσθούν οι εξαγγελίες το σύνολο των Δήμων θα βάλει λουκέτο.
Καλώ τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση σε διάλογο, προκειμένου σε βάθος χρόνου να βρεθεί η σωστή λύση για το θέμα των συμβασιούχων όλων των κατηγοριών, που, και τους εργαζόμενους θα κατοχυρώνει και τους Δήμους και τις Κοινότητες θα διασφαλίζει.
Γνωρίζω επίσης ότι ο κ. Ραγκούσης, παρενέβη στο θέμα της μη καταβολής του 12μορίου των ΚΑΠ του μηνός Οκτωβρίου προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ζητώ από τον τελευταίο όπως άμεσα ανταποκριθεί στην έγκριση όλων των θεσμοθετημένων μέχρι σήμερα πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
καταλήγει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: