Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

«Και τώρα δικαίωση Έργου, Ήθους και Αγώνων» είπε από την Αθήνα ο Εύαγγελος Μπασιάκος







Με μια σχετικά φορτισμένη ομιλία που σε αρκετά σημεία της ακούγοντας ως «απολογισμός δράσης και έργου» αλλά έμοιαζε και ως «πολιτική απολογία» για όλα όσα λέχθηκαν για εκείνον σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπεδίου, απευθύνθηκε στους ετεροδημότες Βοιωτούς απόψε από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπ. Βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ κ. Εύαγγελος Μπασιάκος.
Η ομιλία του ξεκίνησε με αρκετό ενθουσιασμό στην μάλλον μεγαλύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου President όπου είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί πολιτικοί του φίλοι από τη Βοιωτία, όπως ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Θήβας κ. Βασίλης Γεωργίου, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΕΠΒ κα Σοφία Μπουφούνου Πατσαντάρα, ο τέως Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και πασίγνωστος καθηγητής καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας, Δήμαρχοι της επαρχίας Θηβών αλλά και συνεργάτες του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως ο Γενικός Γραμματέας κ. Σκιαδάς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρός, κ.α.
Ο κ. Μπασιάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και το γιό του μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. και χαιρέτισε, χωρίς υπερβολή, έναν έναν τους προσκεκλημένους του, έως ότου ανέβει στο βήμα ο Θηβαίος δημοσιογράφος κ. Αλέξης Διακόπουλος, ο οποίος και τον προσφώνησε.
Ο κ. Διακόπουλος στην σύντομη εισαγωγή του δεν παρέλειψε να θυμίσει στους παρισταμένους την μακρά και πλούσια πολιτική διαδρομή του κ. Μπασιάκου, χαρακτηρίζοντάς τον στο κλείσιμό του ως «ο Υπουργός των ΄Εργων»!
Ο κ. Μπασιάκος ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε την ομιλία του μέσα από όσα αναφέρει λεπτομερέστατα στο 8 σέλιδο προεκλογικό του φυλλάδιο. Μίλησε για τα έργα στον αγροτικό τομέα που συντελέστηκαν επί Υπουργίας του, από τον Μάρτιο του ` 04 έως τον ` 07, στη Θήβα, την Αλίαρτο, τον Ορχομενό και το Δίστομο, τη Θίσβη και τις Θεσπιές, την Κορώνεια, τη Λιβαδειά και τα Οινόφυτα, μίλησε για τις παρεμβάσεις του για τα δικαιώματα και τις αποζημιώσεις των αγροτών, αναφέρθηκε στις ενέργειές του σχετικά με τα έργα Πολιτισμού αλλά και των γενικότερων υποδομών, όπως οδοποιία, οδικοί άξονες, σχολεία και έργα περιβάλλοντος. Ασφαλώς μίλησε και για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την υποστήριξή του!
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, όπως ήταν φυσικό, πολλές φορές διέκοψε το λόγο του εξ` αιτίας των χειροκροτημάτων των πολιτικών του φίλων, που όντως ήταν πολλοί – όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν – και κυρίως ήταν εκεί για να τον στηρίξουν στην μεγαλύτερη και σοβαρότερη πολιτική κρίση που περνά στην διάρκεια του μακρού πολιτικού του βίου ως Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό μας. "Η πολύμηνη, ύποπτη, ιδιοτελής και κανιβαλική επίθεση που δέχθηκαν από μικροπολιτικά και άλλα ύποπτα συμφέροντα, στα οποία δεν ενέδωσα, με χαλίβδωσαν!Όπλο μου όμως είναι το έργο μου και σημαία η εντιμότητά μου" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπασιάκος... Αυτό, δηλαδή, που για τον ίδιο έχει πλέον την μεγαλύτερη σημασία!

Δείτε και ακούστε τι είπε στην αναφορά του για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου…



Δείτε και ακούστε πως κατέληξε ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: