Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

8 ερωτήσεις στην υποψήφια Βουλευτή του ΛΑΟΣ κα Βασιλική Ζητουνιάτου


Συνεχίζουμε την «γνωριμία» με τους υποψηφίους Βουλευτές του Νομού με την ιατρό και κορυφαίο στέλεχος του ΛΑΟΣ κα Βασιλική Ζητουνιάτου. Ένα πρόσωπο που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο για τη «μεταγραφή» της στο κόμμα του Γιώργου Καραντζαφέρη, επί σειρά ετών Δημοτική Σύμβουλος στη πόλη της Λιβαδειάς και εν μέρει … Ορχομένια, από την πλευρά της μητέρας της. Σοβαρή, μετρημένη αλλά και προσιτή και ειλικρινής, η κα Ζητουνιάτου απαντά σε 8 ερωτήσεις μέσα από τις οποίες παρουσιάζει τις πολιτικές της θέσεις του ΛΑΟΣ καθώς και τις δικές προτάσεις της για τη Βοιωτία.

κα. Ζητουνιάτου δεν είναι η πρώτη φορά που βάζετε τον εαυτό σε εκλογική διαδικασία, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που διεκδικείτε μια θέση στη Βουλή. Ποια είναι η εκτίμησή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΛΑΟΣ στην Ελλάδα αλλά και τη Βοιωτία;
Είναι αλήθεια ότι δεν παίρνω μέρος πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία. Παρόλα αυτά είναι τελείως διαφορετικό να κατεβαίνεις σύμβουλος αυτοδιοικητικός α΄και β΄ βαθμού και άλλο υποψήφιος στην κεντρική πολιτική σκηνή, να διεκδικείς δηλαδή μια θέση στην Βουλή. Η εκτίμηση μου όσο αφορά το αποτέλεσμα του ΛΑΟΣ στον νομό αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα είναι ότι θα είναι αρκετά υψηλό. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κουράσει τον κόσμο, έχουν συσσωρεύσει προβλήματα και είναι υπόλογα για την πολιτική αστάθεια του τόπου μας.

Τι σας λένε οι πολίτες στην καθημερινότητά σας και τι τους απαντάτε;
Στην καθημερινή επαφή που έχω με τους πολίτες του νομού τόσο ως ιατρός όσο και ως υποψήφια πολιτικός, βλέπω ότι ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, προβάλει μια απογοήτευση από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, αισθάνεται παραμελημένος και μόνος, ζητάει στήριξη και λύση στα προβλήματά του που άπτονται της καθημερινότητας. Η απάντηση η δική μου όσο αφορά την ερώτηση σας προς τους πολίτες είναι να πάψουν πια να πιστεύουν σ’αυτόν τον ακραίο δικομματισμό ο οποίος το μόνο που έχει προσφέρει είναι συσσωρευμένα προβλήματα στην χώρα. Αυτή η συστηματική «κληρονομική πρωθυπουργία» που έχουμε τα τελευταία 60 χρόνια, οδήγησαν τον τόπο μας στην σημερινή κατάσταση. Στην ανυπαρξία λύσεων. Στην σήψη και στην διαφθορά. Είναι η ώρα για λύσεις. Να βάλουμε κάτω τα προβλήματα του τόπου και να τα λύσουμε. Πρέπει να σταματήσουμε να αποφεύγουμε την πράξη και να αρκούμαστε μόνο στην θεωρία και στην επιφανειακή αντιμετώπιση , τόσων σημαντικών για τον τόπο μας προβλημάτων.

Αισθάνεστε «δικαιωμένη» για την πολιτική σας επιλογή να ενταχθείτε στο κόμμα του Γιώργου Καραντζαφέρη;
Είναι μία ερώτηση η οποία μου τίθεται συχνά το τελευταίο διάστημα και πραγματικά χαίρομαι που μου γίνεται γιατί πρέπει επιτέλους ο κόσμος να μάθει τι σηματοδοτεί η κίνηση μου αυτή. Δεν θα ήθελα να δικαιωθώ μέσα από την καταρράκωση του κύρους και της δύναμης ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος όπως η ΝΔ. Είναι πολύ λυπηρό και δυσάρεστο για όλους τους Έλληνες πολίτες, να είναι μάρτυρες αυτής της πολιτικής αστάθειας που βιώνει η χώρα μας. Απλά έχω επιβεβαιωθεί διότι η ΝΔ πρόδωσε τις ιδέες και τα οράματα που είχε και έχει αυτή η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στα θεσμοθετημένα όργανα του κόμματος αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Θα ήμουν ευτυχής εάν είχαν δικαιωθεί όχι μόνο οι αγώνες οι δικοί μου αλλά και οι αγώνες και οι προσδοκίες τόσων ανθρώπων που με στήριξαν και εξακολουθούν να με στηρίζουν . Απογοητευμένη λοιπόν αποχώρησα από την ΝΔ και αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη η οποία με τιμά ιδιαιτέρως . Εκεί λοιπόν βρήκα την ομάδα των ανθρώπων που δεν βάζουν κομματικές ταμπέλες, ανήκει στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και που με κάνει να πιστεύω ότι μαζί έχουμε την δύναμη να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζεται ο τόπος μας.

Υπάρχουν θέσεις για τις οποίες θεωρείτε ότι το κόμμα σας έχει υπερβάλλει ή έχουν κακώς εννοηθεί;
Επανειλημμένως έχουμε δεχθεί έναν αήθη πόλεμο ο οποίος προέρχεται κυρίως από την ΝΔ η οποία παραπαίει από την κακή διαχείριση αλλά και τα σκάνδαλα, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ το οποίο παίζει με τους θεσμούς και προσπαθεί να κρύψει με τεχνάσματα τις συναλλαγές των πρωτοκλασάτων στελεχών του με πολυεθνικές εταιρείες. Μας λένε ακραίους!!!! Πέστε μου μία ακρότητα που έχει επιδείξει το ΛΑΟΣ μέσα από το πρόγραμμα του και τις θέσεις του. Η «καραμέλα» αυτή έχει λιώσει. Ακραίο είναι να μην σχεδιάζουμε, να μην νομοθετούμε και να μην παίρνουμε μέτρα για το συμφέρον των πολιτών. Ακραίο είναι να μένουμε αδρανείς μπροστά στις προκλήσεις, θετικές η αρνητικές( αρνητικές κυρίως σε εθνικά θέματα), όπως έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Ακραίο είναι να εθελοτυφλούμε. Άλλοι είναι επομένως οι ακραίοι που φθάσανε τη χώρα μας στα άκρο του γκρεμού και τη δική μας υπομονή στα άκρα. Τους επιστρέφουμε επομένως τον χαρακτηρισμό.

Ποιο είναι εν συντομία το πρόγραμμα του κόμματός σας για το Νομό μας;
Δεν ξέρω πιο από τα θέματα να ιεραρχήσω πρώτα. Της οικονομίας; Της αγροτικής ανάπτυξης; Της ανεργίας; Του περιβάλλοντος; Ας αρχίσω όμως με τον αγροτικό τομέα. Ξέρετε πολύ καλά ότι ο νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός. Μέσα λοιπόν από το πρόγραμμα της αγροτικής πολιτικής του κόμματος θα προσπαθήσω να υλοποιηθούν όλα όσα αυτά τα χρόνια δεν έχουν γίνει. Δηλαδή, το αρδευτικό είναι μία πληγή, το νερό χάνεται και οι αγρότες αιμορραγούν οικονομικά για να ποτίσουν. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί μας έχασαν τον δρόμο τους, διότι κάποιοι λίγοι τους είχαν μετατρέψει σε κομματικά γραφεία ψηφοθηρίας των εκάστοτε κυβερνόντων και τα κονδύλια της Ε.Ε. δυστυχώς δεν έπιασαν τόπο. Με τους συνεταιρισμούς τι έχει γίνει; Απολύτως τίποτα. Γιατί λοιπόν να μην έχουμε δυνατούς συνεταιρισμούς, οργανωμένες συνεταιριστικές και κτηνοτροφικές μονάδες, ελεγχόμενες ιχθυοκαλλιέργειες σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος; Γιατί να μην μπορούμε να διοχετεύσουμε στην αγορά, εγχώρια και ευρωπαϊκή, επεξεργασμένα και τυποποιημένα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες; Γιατί να μην δυναμώσουμε της εξαγωγή προϊόντων συμβατικής και εναλλακτικής καλλιέργειας; Γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν προστάτεψαν τα προϊόντα μας στην Ε.Ε.; Όλα αυτά ήταν εύκολα να γίνουν, αν υπήρχε η ανάλογη κρατική βούληση!! Δυστυχώς η γεωργία μας συρρικνώθηκε και οι οικογένειες των αγροτών απογοητευμένες οδηγήθηκαν στην ανεργία και στην ανέχεια. Και αυτό γιατί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος έβρισκε τις πόρτες των Υπουργείων κλειστές και μόνο των Πολιτικών Γραφείων των πολιτικών ανοιχτές. Όμηροι της ανάγκης τους και των επίορκων πολιτικών.
Υγεία: μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Θήβας, στελέχωση και επάνδρωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των 2 μεγάλων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού μας είναι απαραίτητα….
Ανεργία: καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από ειδικά προγράμματα, καταγραφή των ανέργων είναι αναγκαία….
Υπάρχει πρόνοια και βούληση για όλα τα τρέχοντα προβλήματα του νομού μας τα οποία άπτονται της καθημερινότητας μας π.χ. προστασία του περιβάλλοντος, ένα μείζον θέμα που μας αγγίζει όλους και που δυστυχώς οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσα από τα γενικά χωροταξικά σχέδια μας έχουν καταντήσει «χαβούζα» της Αττικής. Ακόμα ένα πρόβλημα ίσσωνος σημασίας είναι η εμμονή των πολυεθνικών να μετατρέψουν την Βοιωτία σε ενεργειακό κέντρο με τα εργοστάσια που θέλουν να εγκαταστήσουν με τρομακτικά βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον.

Προσωπικά, ποιες θέσεις, ποια ζητήματα για τη Βοιωτία θα ιεραρχήσετε στη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου;
Περιβάλλον, Υγεία, Αγροτική ανάπτυξη, Ανεργία

Μια ακόμη γυναικεία προσωπικότητα στη Βουλή θα συμβάλει προς ποια κατεύθυνση συλλογικά;
Η γυναίκα, μέσα από την φύση της είναι δυναμική και άξια. Γιατί λοιπόν να μην μπορεί να προσφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή? Μέσα σε όλη την πολιτική αστάθεια, που μας διέπει σήμερα, οι γυναικείες παρουσίες μέσα στο κοινοβούλιο, σηματοδοτούν ένα καλύτερο νοικοκύρεμα του κράτους.

Ποιό μήνυμα θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα;
Οι πολίτες της Βοιωτίας, μέσα από την μακρόχρονη δράση μου στα κοινά, με γνωρίζουν και ξέρουν ότι θα αγωνιστώ με κάθε τρόπο και με ΄λες μου τις δυνάμεις για μια καλύτερη Βοιωτία, και να είναι σίγουροι, ότι το ΛΑΟΣ, θα δουλέψει σκληρά με όλους τους Έλληνες για μία αναγεννημένη Ελλάδα. Απευθύνω ένα προσκλητήριο δράσης για να βγει η χώρα από την αδράνεια, την ολιγωρία και την αδιαφορία. Υπάρχει ελπίδα και το ΛΑΟΣ έχει τις λύσεις. Ζητώ λοιπόν την ψήφο τους, την δύναμή τους για να μπορέσω να προσφέρω κάτι για τον τόπο μου….

Δεν υπάρχουν σχόλια: