Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Έχουμε έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο…


Νέα… «κάστανα από τη φωτιά» καλούνται να βγάλουν αύριο στις 7.00 το απόγευμα στο έκτατο ΔΣ οι εκπρόσωποί μας στο Δήμο Ορχομενού καθώς το ένα και μοναδικό θέμα αφορά την λήψη απόφασης σχετικά με την κοπή των πεύκων στην υπό ανακατασκευή Πλατεία Αθάμαντος (και όχι πλατεία Αγίου Σώστη ή πλατεία της Σκριπούς όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε…) ύστερα και από την χθεσινή πτώση ενός εξ` αυτών, από την οποία ευτυχώς δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.


Τα καθήκοντα του Προέδρου στο έκτατο ΔΣ θα εκτελέσει και πάλι ο Αντιπρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας κ. Δημήτρης Βαγενάς, (σσ. ο κ. Παναγιώτης Υπερήφανος βρίσκεται σε καλοκαιρινή άδεια).
Το θέμα είναι η τρίτη φορά που θα τεθεί σε συζήτηση – ύστερα από δυο αναβολές – αλλά το σύνολο του ΔΣ είναι αποφασισμένο αυτή τη φορά να βάλει το δάκτυλο επί τον «τύπον τον ήλων» και να δώσει τη λύση, που – δυστυχώς – είναι κοπή των δέντρων (τα οποία όπως βλέπετε και στις πρόσφατες φωτογραφίες στέκονται στον αέρα) και η αντικατάστασή τους με νέα. Την απαίτηση τους αυτή έχουν κάνει γνωστή επίσης και αρκετοί Δημότες και περίοικοι, είτε γραπτά είτε προφορικά, μεταξύ αυτών και ο κ. Νικόλαος Γεωργατζίνος, ο οποίος παραβρέθηκε στο χθεσινό συμβούλιο και επιχειρηματολόγησε για την επικινδυνότητα των δέντρων σήμερα ενώ μίλησε και για την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν όσοι κατοικούν περιμετρικά της πλατείας Αθάμαντος εξ` αιτίας της συγκέντρωσης τεσσάρων κάδων σκουπιδιών σε ένα σημείο και οι οποίοι συσσωρεύουν τα απορρίμματα όλων των γειτονικών καταστημάτων εστίασης και εμπορίου.
Ξεκάθαρη απάντηση, ωστόσο, δεν πήρε… για το τι "μέλλει γενέσθαι" με τα απορρίματα των καταστημάτων...
Όσον αφορά επιπλέον το χθεσινοβραδινό ΔΣ, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βαγενάς «καλωσόρισε» και το νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ορχομένιο δάσκαλο και Δ.ντη του Δημοτικού Σχολείου Παύλου κ. Μάκη Μονοχάρη (που ως γνωστόν αντικατέστησε τον ΔΣ της Πλειοψηφίας κ. Γιάννη Μπαρμπαδήμο τον οποίο ο Γεν. Γραμ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον κήρυξε έκπτωτο των καθηκόντων του με σχετική απόφαση εξ` αιτίας της επανειλημένης και αδικαιολόγητης απουσίας τους από τις συνεδριάσεις του ΔΣ).
Κατά την διάρκεια του ΔΣ, μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν στην συζήτηση της πρότασης του Δημοτικού Συμβούλου της Πλειοψηφίας κ. Χρήστου Μπαμπαλούκα να υπογειοποιηθεί έως 1.5 χιλιόμετρο περίπου η γραμμή εναέριας μεταφοράς του δικτύου ρεύματος των ανεμογεννητριών που έχουν τοποθετηθεί πλησίον του Δ.Δ. Παύλου. Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Ηρακλής Ντουφεξής απάντησε πως «ενώ από την άδεια που δόθηκε στην εταιρεία Ε.Ν Βοιωτίας αρχικά προβλεπόταν 300 περίπου μέτρα υπογειοποιήση της γραμμής, με παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και δικές μου πετύχαμε την υπογειοπόιηση περίπου 800 μέτρων και την απομάκρυνση αρκετών κολόνων που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου».
Μάλιστα, ανέγνωσε και την σχετική απόφαση που έλαβε και το Τ.Σ. προκειμένου να πιέσει την εταιρεία να απομακρύνει όσες κολώνες και καλώδια θεωρούνταν επικίνδυνα για τους κατοίκους, ύστερα από υπόδειξή τους.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος στήριξε απόλυτα τον Πρόεδρο του Δ.Δ.Παύλου για την αποτελεσματικότητα των έως τώρα ενεργειών του. Ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, όμως, στη δική του παρέμβαση ζήτησε επίμονα να πιεστεί εκ νέου η εταιρεία προκειμένου να υπογειοποιήσει και το υπόλοιπο δίκτυο έως όπου χρειαστεί(δείτε το σχετικό βίντεο).
Το θέμα, όμως, αναβλήθηκε για επόμενο τακτικό ΔΣ προκειμένου ο κ. Μπαμπαλούκας να επανέλθει με περισσότερες διευκρινήσεις για τα όποια σημεία – πέρα από το δίκτυο που έχει υπογειοποιηθεί ήδη – θεωρούνται επικίνδυνα και πρέπει επίσης να υπογειοποιηθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: