Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Και κάτι ακόμη…


Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, με αφορμή την έναρξη της ισχύος του νέου νόμου «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» βάσει του οποίου απαγορεύεται πλέον η πώληση προϊόντων καπνού σε ανήλικους, πραγματοποιεί καμπάνια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση περίπου 30.000 λιανοπωλητών, καθώς και χονδρεμπόρων προϊόντων καπνού σε όλη την Ελλάδα. Το ενημερωτικό φυλλάδιο με πρακτικές συμβουλές για την εφαρμογή του νέου νόμου διατέθηκε στους λιανοπωλητές από την ομάδα Πωλήσεων της εταιρίας, μαζί με ειδικά αυτοκόλλητα που επισημαίνουν τη θέσπιση του νόμου και προορίζονται για τοποθέτηση σε εμφανή σημεία των περιπτέρων και των λοιπών καταστημάτων πώλησης προϊόντων καπνού.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια να γίνει συνείδηση σε όλους τους συνεργάτες στο λιανεμπόριο, η ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων και οποιουδήποτε προϊόντος καπνού σε ανηλίκους.
Κανείς δεν θέλει τα παιδιά να καπνίζουν. Η ύπαρξη νομοθεσίας που να εμποδίζει την πρόσβαση των ανηλίκων στα τσιγάρα – με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - αποτελεί ένα κρίσιμο μέτρο για την αποτροπή των παιδιών από το κάπνισμα και για το λόγο αυτό καλωσορίσαμε θερμά τη συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Βεβαίως, ένας νόμος δεν αρκεί για την αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου κοινωνικού ζητήματος. Η αποτροπή των ανηλίκων από το κάπνισμα απαιτεί συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες από όλους: την οικογένεια, το κράτος, το σχολείο, τους λιανοπωλητές και φυσικά τις εταιρίες προϊόντων καπνού.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: