Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Θεμελιώθηκε κι` όλας το 1o & 3ο Νηπιαγωγείο Ορχομενού


Ένα ακόμη όνειρο ετών, η απόκτηση ιδιόκτητου κτηρίου που θα στεγάσει το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο στο Δήμο Ορχομενού αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με τη θεμελίωσή του που έγινε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας από την Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Το κτήριο – προϋπολογισμού 394.423,78 Ευρώ- κατασκευάζεται στην περιοχή του Συνοικισμού των Αγίων Θεοδώρων, στην καρδιά σχεδόν της επέκτασης του νέου σχεδίου της πόλης μας, που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας με τίτλο: Ξεκίνησε η εφαρμογή της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Ορχομενού
Τον αγιασμό των εγκαινίων έκανε ο πατέρας Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους παρουσία του Δημάρχου κ. Λουκά Υπερήφανου, του Προέδρου του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανου, του Αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Βαγενά, του Επικεφαλή της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Κώστα Ξηρογιάννη και της νηπιαγωγού κας Ειρήνη Βλάχου - Τζαβάρα.
Θυμίζουμε πως τις σχετικές ανακοινώσεις για την πορεία του έργου έκανε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς κατά τη συνάντησή του με τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, όπου και του παρουσίασε τις Σχολικές Μονάδες του Νομού Βοιωτίας που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση στην κατηγορία δράσεων έργων κατασκευής, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της κτιριακής υποδομής στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αναλυτικότερα, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ οι τέσσερεις Σχολικές Μονάδες:· Ανέγερση & Αποπεράτωση 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου, με προϋπολογισμό 400.000,00 Ευρώ.· Αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αίθουσας διδασκαλίας στο Δ.Δ. Μαυρομματίου του Δήμου Θεσπιέων, με προϋπολογισμό 698.514,14 Ευρώ.· Ανέγερση & Αποπεράτωση 1ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς, με προϋπολογισμό 425.000,00 Ευρώ.· Κατασκευή 1ου & 3ου Νηπιαγωγείου Ορχομενού, προϋπολογισμού 394.423,78 Ευρώ.«Ενημέρωσα, τον κ. Νομάρχη σχετικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Δ. Ορχομενού» συνολικού προϋπολογισμού 394.423,78 Ευρώ, το οποίο αφορά την ανέγερση και πλήρη αποπεράτωση του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Ορχομενού, σε ιδιόκτητο οικόπεδο καθώς και διαμόρφωση αύλειου χώρου.Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομάρχη Βοιωτίας κύριο Κλέαρχο Περγαντά και τις υπηρεσίες του για την ετοιμότητα και τις υπηρεσίες του για την ετοιμότητα που επέδειξε και που οδήγησε στην υποβολή ώριμων προτάσεων στην πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση των υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, και στην ένταξη αυτών των βασικών έργων υποδομής. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει την ευαισθησία που διαθέτει απέναντι στη νέα γενιά της Βοιωτίας, αλλά και τον ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Βοιωτίας…» είχε δηλώσει τότε σχετικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: