Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ξεκινά από σήμερα το 10ήμερο προσφορών πριν τις καλοκαιρινές εκπτώσεις


Διευκρινήσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Ν.3769/2009 ΦΕΚ 105-τεύχος Α’, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διενεργήσουν ένα δεκαήμερο προσφορών από σήμερα μέχρι και την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, ήτοι έως τις 14 Ιουλίου 2009.

Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν, ότι βάσει του Ν. 3377/05, ισχύουν τα εξής:
«Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων, ορισμένης κατηγορίας για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα.
Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη.
Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος, οφείλει να ανακοινώνει υποχρεωτικά στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς και στην Δ/νση Εμπορίου της Νομαρχίας Βοιωτίας ,τις προσφορές που προτίθεται να κάνει, τουλάχιστον μία (1) μέρα πριν από την έναρξή τους.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα προσφερόμενα προϊόντα και η χρονική διάρκεια της προσφοράς. Αν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό μείωσης των τιμών των προσφερομένων ειδών ή ως προς την ποσότητα αυτών ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο 500 μέχρι 50.000 ευρώ με απόφαση Νομάρχη, ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης».

O Πρόεδρος του ΕΣΛ Κώστας Παπασπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: