Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Το Τμήμα Ελληνικών Χορών της Π.Π.Ο & του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ορχομενού στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Οινοφύτων


Μια ακόμη παράσταση δόθηκε με απόλυτη επιτυχία απ’ το τμήμα Ελληνικών χορών της Π.Π.Ο. και του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ορχομενού, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Οινοφύτων, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΙΔ΄ Αναργύρια 2009». Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος της πόλης κος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους απένειμε στη συνέχεια τιμητικές διακρίσεις στη δασκάλα των χορευτικών του Πνευματικού Κέντρου Οινοφύτων και στα φιλοξενούμενα χορευτικά τμήματα Αυλώνας και Ορχομενού.


Το πρόγραμμα άρχισε με παραδοσιακούς χορούς απ’ τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Οινοφύτων που πραγματικά εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και την άρτια τεχνική τους και δίκαια απέσπασαν τις καλλίτερες εντυπώσεις. Στη συνέχεια είχαν τον λόγο τα φιλοξενούμενα τμήματα χορού με πρώτο το χορευτικό του συλλόγου «ΛΗΔΑ» του ΚΑΠΗ Δήμου Αυλώνα που μας απέδειξε με τους όμορφους χορούς του ότι η τρίτη ηλικία όταν θέλει , μπορεί να προσφέρει και στον πολιτισμό αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.
Η βραδιά έκλεισε με ένα ελληνικό λαϊκό πρόγραμμα που παρουσίασε το τμήμα χορών της Π.Π.Ο. και του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ορχομενού που καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους τους θεατές που είχαν κατακλείσει τον χώρο του θεάτρου. Τούς χορούς είχε επιμεληθεί ο έμπειρος χοροδιδάσκαλος κος Ηλίας Κουμαντάνος.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο της πόλης, στο Πνευματικό Κέντρο και σ’ όλους τους οργανωτές αυτής της όμορφης βραδιάς που ήταν γεμάτη από άρωμα πολιτισμού.
Μετά την εκδήλωση, στα φιλοξενούμενα χορευτικά τμήματα δόθηκε δεξίωση σε γνωστή ταβέρνα της πόλης.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η φιλοξενία εκ μέρους του Δημάρχου και των διοργανωτών της εκδήλωσης ήταν για μας κάτι το πρωτόγνωρο γιατί αυτοί οι άνθρωποι έκαναν το καλλίτερο για να μας δείξουν την αγάπη τους και να μας ευχαριστήσουν.
Κλείνοντας , θα θέλαμε να γνωρίσουμε ότι η ΠΠΟ με την συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ορχομενού διατηρούν ένα ακόμα τμήμα Ελληνικών παραδοσιακών χορών (μαθητικό) όπου διδάσκουν οι κυρίες Έφη Μηλιώτη, καθηγήτρια χορού - φιλόλογος παιδοψυχολόγος και η κυρία Μαρία Κραβαρίτη , τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς

Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: