Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μια ποιοτική εκδήλωση από το 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ορχομενού


Με τη λήξη της σχολικής περιόδου το 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ορχομενού οργάνωσε μια ποιοτική βραδιά που πραγματικά εντυπωσίασε με το περιεχόμενό της και την άψογη παρουσίαση. Για μια ακόμα φορά οι δασκάλες του σχολείου που είχαν τη φροντίδα της παρουσίασης κα Ευφροσύνη Σπυροπούλου (Διευθύντρια) και κα Ειρήνη Βλάχου, μας απέδειξαν πόσο σοβαρή δουλειά κάνουν στους μικρούς μαθητές και απέσπασαν επάξια το θερμό χειροκρότημα όσων είχαν την τύχη να βρεθούν σ’ αυτή την όμορφη γιορτή.
Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και τη προσφορά του υπόλοιπου διδακτικού προσωπικού που δίνει τον καλύτερο εαυτό του για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.
Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου στο σύντομο προλογισμό της , αφού καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων τόνισε :
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε κομμάτια τριών πολιτιστικών σταθμών αρχαίας – κλασσικής – σύγχρονης θεατρικής αγωγής σαν ένα μικρό δείγμα από τις εμπειρίες που αποκτήσαμε στο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών Δημιουργία και έκφραση.
Η σειρά που εμφανίζονται:
To 1ο τμήμα – αριθ. 22 παιδιών με υπεύθυνες Νηπιαγωγούς τις κυρίες Ειρήνη Βλάχου – Κατερίνα Νηργιαννάκη –Δέσποινα Τσιακατάρα, την αρχαία κωμωδία «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη σε διασκευή και μουσική επιμέλεια Ειρήνης Βλάχου (Από την παιδική χορωδία Τυπάλδου).
Το 2ο τμήμα – αριθ. 20 παιδιών με υπεύθυνες Νηπιαγωγούς τις κυρίες Μαίρη Σταθούλη και Παναγιώτα Μήλιου, κλασσικό χορόδραμα «Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ» με την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκυ σε διασκευή Μαίρης Σταθούλη.
Γ. Το 3ο τμήμα – αριθ. 18 παιδιών με υπεύθυνες Νηπιαγωγούς τις κυρίες Ευφροσύνη Σπυροπούλου και Παρασκευή Γαλάνη, μια διασκευή της Ευφροσύνης Σπυροπούλου στο βιβλίο της Αργυρώς Κοκορέλη –εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα «ΑΝΤΙΟ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ»
Στο Νηπιαγωγείο καλλιεργήσαμε όλες τις δεξιότητες που προσφέρει η οργανωμένη μάθηση και το κάθε παιδί θέλει σήμερα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να τις παρουσιάσει.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Ορχομενού για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου τον υπεύθυνο κο Ηλία Μίχο, τον κο Θοδωρή Απογένη που πάντα μας συμπαραστέκεται και προβάλλει τις εκδηλώσεις μας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που σήμερα είστε κοντά μας. Κλείνοντας την ομιλία της η κα Σπυροπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο της πόλης κο Λουκά Υπερήφανο για το έμπρακτο ενδιαφέρον του στις δραστηριότητες και τις ανάγκες του σχολείου.
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες της στο σχολείο και στα παιδιά η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Ασπασία Τσάπρα.
Ακολούθησε ένα δίωρο πρόγραμμα όπου οι μικροί πρωταγωνιστές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και μας ταξίδεψαν στα όμορφα μονοπάτια του θεάτρου, του χορού, και του ονείρου. Ακολούθησε δεξίωση με εδέσματα που είχαν ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι γονείς των παιδιών.




Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: