Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Του χάρισε τον σταυρό του…


Ένα από τα πολυτιμότερα, προσωπικά του αφιερώματα, τον λιτό αλλά τόσο όμορφο σταυρό του, που επί σειρά ετών φορούσε προτού αναδειχθεί στην ηγεσία της Εκκλησίας της Βοιωτίας, δώρισε συμβολικά στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά του Στειριώτη πατέρα Χρύσανθο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος κατά την χειροτονία του σε Αρχιμανδρίτη στη χθεσινή Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου και τον εγκαινιασμό της λαμπρής βυζαντινής εκκλησίας τους, στις 3 Μαΐου του 1011 μ.Χ.

«Συμβολικά θα κουβαλάς μαζί σου την ιστορία αυτού του τόπου, αυτού του παγκόσμιου Χριστιανικού Μνημείου» είπε χαρακτηριστικά ο πολυαγάπητος Επίσκοπός μας στον π. Χρύσανθο, που πλέον έχει την ευθύνη για την πνευματική καθοδήγηση της ιστορικής Μονής της Βοιωτίας.


Όσοι θέλετε να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά να γνωρίζετε πως το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη στη Μονή ενώ στο Μουσείο μόνο υπάρχει εισητήριο. Τηλέφωνο: 22670 22228 και 22670.

Δεν υπάρχουν σχόλια: