Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Εξηγήσεις για την περιοχή NATURA ζητά ο Κώστας Ξηρογιάννης...


Κύριε Δήμαρχε,
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 Απριλίου 2005 με μεγάλη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια μας αναγγείλατε την οριστική απόφαση της κυβέρνησης για την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου FORMULA 1 στον Ορχομενό.

Τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά τους τελευταίους μήνες μας αναγγείλατε ότι προσπαθείτε την περιοχή από τις Πηγές των Χαρίτων μέχρι τον χώρο κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου να την εντάξετε στο πρόγραμμα NATURA (Προστασίας Περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλος).
Είναι γνωστό ότι οι δύο αυτές επιλογές δεν μπορούν να συνυπάρξουν, δηλαδή ή το αυτοκινητοδρόμιο θα επιλέξουμε ή την ένταξή μας στο πρόγραμμα NATURA.
Επίσημα στα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια σας ζήτησα διευκρινήσεις και κατηγορηματικά αρνηθήκατε να απαντήσετε, αντιμετωπίζοντας τη διαδικασία σαν να επρόκειτο για κάτι που να αφορά αποκλειστικά εσάς προσωπικά και όχι συνολικά τους δημότες της πόλης μας
Επειδή και σε άλλες περιπτώσεις μείζονος σημασίας ενεργείτε λες και ο Δήμος Ορχομενού είναι «τσιφλίκι» σας είμαι υποχρεωμένος να καυτηριάσω τις συμπεριφορές αυτές και να καταγγείλω το έλλειμμα Δημοκρατίας και Διαφάνειας που προκύπτει από τη συμπεριφορά σας, αφού όπως έχω διαπιστώσει ούτε καν τους στενούς σας συνεργάτες δεν ενημερώνετε.
Σας καλώ για μια ακόμη φορά να εγκαταλείψετε την προσωπική αλαζονική και αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά και να σεβαστείτε το ρόλο που μας έχουν αναθέσει με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας και που οι αρχές της Δημοκρατίας επιβάλλουν.

Κώστας Ξηρογιάννης
Επικεφαλής Μειοψηφίας Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: