Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η θέση του Αντινομάρχη Γεωργίας κ. Νίκου Παπαναγιώτου στην ημερίδα με θέμα «Αγροτικό Περιβάλλον και Αγρότες» που διοργανώθηκε στην Αλίαρτο


Οι Αγρότες όλης της χώρας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας είναι πολύ προβληματισμένοι για τη ζωή τους και γενικά για το μέλλον τους.
Πιο πολύ προβληματισμένοι είναι οι νέοι μας Αγρότες.
Ψάχνουν να βρουν διεξόδους για νέες δυναμικές καλλιέργειες, χωρίς να μηδενίζουν τα παραγόμενα παραδοσιακά μας προϊόντα.
Οι νέες αυτές καλλιέργειες μπορεί να δημιουργήσουν εναλλακτικό εισόδημα κι έτσι να ενισχύσουν το εισόδημα των παραγωγών που όλο και συρρικνώνεται, καθώς επίσης να δημιουργήσουν νέες προοπτικές στην Γεωργία.
Είναι επίσης προβληματισμένοι για το αγροτικό περιβάλλον και τις επιδράσεις που δέχονται τα προϊόντα τους από τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και από την υπόγεια ρύπανση λόγω της αλόγιστης εναπόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό και όχι μόνο.
Υπάρχει μια συνεχή πίεση από τον αγροτικό κόσμο για ενημέρωση γι’ αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να βρουν τις απαραίτητες δράσεις και ενέργειες, σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, ώστε να συνεχίσουν οι Αγρότες να παράγουν.
Είμαστε υποχρεωμένοι να στραφούμε και σε άλλες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της Γεωργίας στην περιοχή μας.
Πράσινη Ανάπτυξη σημαίνει νέες θέσεις εργασίας , θα πρέπει να δημιουργηθούν Αγροτικά Πάρκα ( πρόταση από Βιοτεχνικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο).
Η χώρα μας έχει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες ( φως, ήλιος κ.α.), ώστε να έχουμε:
Ø Καθαρό Νερό
Ø Καθαρά Γεωργικά Προϊόντα (Βιοκαλλιέργειες )
Ø Καθαρό κρέας
Ακόμη μπορούμε να παράγουμε Βιοκαύσιμα ( αγριαγκινάρα κ.α.),τα οποία θα αντικαταστήσουν το Λιγνίτη, για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Με την απαραίτητη επιμόρφωση από το κράτος ( Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ) και με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να γίνει μια νέα αρχή που θα στηρίζει το εισόδημα των Αγροτών.
Επειδή βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2013, σημείο ορόσημο για την πορεία των Αγροτών μας, θα πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας.
Η Ν.Α.Β. σε πλήρη συνεργασία με την « Ένωση Νέων Αγροτών Βοιωτίας »
πραγματοποιεί τη σημερινή ημερίδα για να αναπτυχθούν θέματα που θα ενημερώνουν τους Αγρότες ,ώστε να μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά τους και να μειώσουν τους κινδύνους ρύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: