Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Κοντά στους μαθητές της πόλης μας βρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος




Επίσκεψη στα σχολεία της πόλης μας έκανε ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, δείχνοντας την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για την νεολαία και ιδιαίτερα για τους μαθητές, ύστερα από πρόσκληση των Διευθυντών των Σχολείων, του Λυκείου και του 2ου Γυμνασίου Ορχομενού.

Τον σεβασμιότατο υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Β. Γκορτζάς, οι καθηγητές και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Υπερήφανος.Ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση στα γραφεία του Σχολείου και στη συνέχεια , στη συγκέντρωση των μαθητών , προλόγισαν ο Δήμαρχος και ο Διευθυντής του Λυκείου οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον σεβασμιότατο για την τιμή που τους έκανε να επισκεφτεί τα σχολεία της περιοχής.


Στη σύντομη ομιλία ο επίσκοπός μας, απευθυνόμενος στους μαθητές , μεταξύ άλλων τόνισε :«Σε μία εποχή που τα πράγματα φαίνονται να διαφοροποιούνται σε κάποια σημεία, να ευτελίζονται τα σύμβολα, να απαξιώνονται οι θεσμοί, νομίζω ότι το σχολείο πάντα παραμένει ένας βασικός πυρήνας της ζωής μας και της πατρίδας μας. Εσείς που βρίσκεστε σήμερα σ’ αυτό το χώρο , είσαστε αποδέκτες αλλά και συμβάλλετε και με τον δικό σας τρόπο να υπάρχει και όραμα και προοπτική αλλά και στόχος. Εκείνο που έχω να σας παρακαλέσω, όσο μπορείτε, να βάλετε από τώρα κι εσείς τον δικό σας κόκκο άμμου σ΄ αυτό το μικρό βουναλάκι που λέγετε κοινωνία».


Μετά την ομιλία του χαιρέτισε έναν - έναν τους μαθητές και τους έδωσε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος, συνοδευόμενος απ’ τον Δήμαρχο της πόλης, επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο.Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου , πατέρας Χαράλαμπος, οι καθηγητές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Υπερήφανος και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης.

Τον σεβασμιότατο προλόγισαν και ευχαρίστησαν για την παρουσία του ο Διευθυντής του Σχολείου και όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας μίλησε στα παιδιά και μεταξύ άλλων είπε : «Ήθελα όμως να επιμείνω ότι οι γνώσεις μόνες τους δεν θα σας βοηθήσουν. Εκείνο που σας χρειάζεται , ιδιαίτερα σήμερα , είναι να έχετε ηθικά εφόδια και ιδανικά ώστε αύριο που θα βρεθείτε σε δυσκολίες , σε αδιέξοδα και σε τρίστρατα , να μπορείτε να κάνετε σωστή εφαρμογή των γνώσεών σας, σωστές επιλογές και να παίρνετε σωστές αποφάσεις . Πάρτε όσα μπορείτε απ’ αυτά που σας προσφέρουν οι καθηγητές σας , πάρτε όσα μπορείτε από τα καλά βιώματα που βλέπετε στους γονείς σας. Ότι άσχημο βλέπετε σε μας τους μεγάλους , περιορίστε το σε μας . Εμείς το δημιουργήσαμε. Εσείς όμως να βάλετε ένα θετικό λιθαράκι στη ζωή και την κοινωνία».

Ακολούθησε η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και η σεμνή τελετή έκλεισε με τον Ποιμενάρχη μας να αγκαλιάζει και να δείχνει την αγάπη του στα παιδιά που πραγματικά έκλεψε τις καρδιές τους.

Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: